MENIU

Perspectivele economice globale indică o recuperare lentă, spune economistul şef al BERD

Foto: ura-inform.com

Există semne că situaţia s-a stabilizat, dar perspectivele indică o recuperare lentă şi ameninţată de riscuri a economiei, în condiţiile în care multe economii se vor comprima anul acesta, iar unele semnificativ, a spus economistul-şef al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

"În condiţiile în care criza declanşată în 2007 în sectorul creditelor ipotecare cu grad mare de risc din Statele Unite şi criza economică de anul trecut au afectat puternic regiunea BERD, este important, însă, să atragem atenţia că scenariile cele mai pesimiste au fost evitate", a spus economistul-şef al BERD, Erik Berglof, potrivit unui comunicat.

Nu au existat state care să intre în incapacitate de plată, iar, ceea ce este foarte important, ţările din Occident nu au întors spatele vecinilor lor din est, a mai spus Berglof.

"Dar acest lucru nu este de ajuns. Nu am ieşit încă la lumină. Experienţa mea proprie din discuţiile purtate cu reprezentanţii băncilor internaţionale şi statisticile recente de la Banca Reglementelor Internaţionale indică o retragere a capitalului din regiune", a mai spus Berglof, adăugând că Europa emergentă este mai puţin afectată decât alte pieţe emergente. 
Mai multe articole despre:
economie recuperare prognoza BERD comprimare perspective