MENIU

Persoanele care intră din Ucraina pe la vama Siret sunt obligate să îşi declare starea de sănătate

Sursa: guim.co.uk

Persoanele care intră în ţară, din Ucraina, prin Punctul de trecere a frontierei Siret, sunt obligate să completeze un formular de declarare a stării de sănătate.

Persoanele care intră în ţară, din Ucraina, prin Punctul de trecere a frontierei Siret, sunt obligate să completeze un formular de declarare a stării de sănătate, iar cei care părăsesc ţara sunt informaţi cu privire la riscul de îmbolnăvire cu virusul gripal A1H1.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisarul Ilie Poroh Seriţan, a declarat, astăzi, că începând de vineri după-amiază, ca urmare a răspândirii virusului de gripă A1H1 pe teritoriul Ucrainei, au fost stabilite o serie de măsuri pentru limitarea riscului de îmbolnăvire a populaţiei. Astfel, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret au fost afişate, în locuri vizibile, pliante informative despre modul de transmitere al virusului A1H1 şi metodele de prevenire, în limbile română, ucraineană şi engleză.

De asemenea, persoanele care părăsesc ţara sunt informate cu privire la riscul de îmbolnăvire cu virusul A1H1 pe teritoriul Ucrainei, iar persoanele care intră în ţară sunt obligate să completeze un formular de declarare a stării de sănătate. Comisarul Ilie Poroh Seriţan a precizat că în PTF Siret a fost asigurată prezenţa în permanenţă a unui cadru medical care să monitorizeze starea de sănătate a persoanelor care intră în ţară. "Personalul cu atribuţii în punctul de trecere a frontierei au fost dotate cu mănuşi şi măşti de protecţie", a precizat Poroh Seriţan.

64 de persoane au murit în Ucraina din cauza gripei porcine şi a unor dificultăţi respiratorii acute, potrivit unui bilanţ al Ministerului Sănătăţii anunţat luni. Patru cazuri mortale de gripă porcină au fost anunţate oficial până acum, unul de Ministerul Sănătăţii şi celelalte trei de Consiliul de securitate naţională şi apărare. Guvernul ucrainean a anunţat vineri măsuri drastice împotriva epidemiei, printre care închiderea şcolilor şi anularea reuniunilor publice, iar preşedintele a cerut duminică un ajutor de urgenţă din partea SUA, UE, NATO şi ţărilor vecine cu Ucraina.