MENIU

Pericol pentru turişti: Nereguli în 42% dintre taberele şi hotelurile verificate pe litoral

Foto: wordpress.com

Control de amploare în turism: 42% din taberele, hotelurile şi restaurantele verificate pe litoral au fost găsite cu nereguli de către inspectorii sanitari. Aceştia susţin că unităţile de cazare nu respectă normele de igienă şi pot pune în pericol sănătatea turiştilor.

Taberele din Eforie, Năvodari şi 2 Mai sunt sub monitorizare. Controlul a avut loc în săptămâna 9-15 iulie.

"Aceste unităţi sunt monitorizate permanent de inspectori, numai că în sistemul estival se depăşeşte cu mult capacitatea de control a direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, astfel încât Ministerul Sănătăţii iniţiază în fiecare vară, la începutul sezonului, o acţiune de control în care sunt verificate cu prioritate taberele şcolare, unităţile cunoscute cu probleme din anii anteriori şi prin sondaj restul unităţilor", a declarat Maria Niţescu, inspector Ministerul Sănătăţii.

Inspectorul a declarat că în cele trei luni de vară, toate unităţile de pe litoral sunt controlate.

Cele mai multe nereguli s-au găsit la unităţile de alimentaţie publică: terase, restaurante. Spaţiile de lucru din bucătării nu erau corect întreţinute, alimentele nu erau păstrate corespunzător, iar personalul angajat nu este calificat şi nu este instruit în noţiunile elementare de igienă.