MENIU

Pensionarii stau câte şapte ore la coadă pentru bilete de tratament, deşi criteriile de acordare a lor nu au fost stabilite

Mii de pensionari din întreaga ţară au început să stea la cozi pentru biletele de tratament din 2010
Pensionarii din mai multe judeţe ajung să aştepte mai bine de şapte ore pentru a-şi depune cererile, de teamă că vor rămâne fără bilete de tratament

Peste 100 de pensionari din Argeş s-au adunat, încă de la primele ore ale dimineţii de luni, în faţa Casei de Pensii din Piteşti. Pensionarii din mai multe judeţe ajung să aştepte mai bine de şapte ore pentru a-şi depune cererile, de teamă că vor rămâne fără bilete de tratament. Însă Casa Naţională de Pensii nu a stabilit încă noile criterii de acordare a acestor bilete, aşa că perioada înscrierilor nu a început.

Reprezentanţii Casei de Pensii din Piteşti spun că deocamdată nu s-au stabilit bugetul pentru 2010 şi nici criteriile de acordare a biletelor. Totuşi, pentru a-i linişti pe oameni, angajaţii de la Casa de Pensii au primit cererile pentru biletele de tratament subvenţionate de stat.

\"Deocamdată, potrivit legii bugetului de asigurari sociale, care la momentul acesta nu este votată, nu ştim ce număr de bilete vom avea repartizate sau dacă vor fi cuprinse în acest buget\", a declarat Liliana Pandele director Casa de Pensii Argeş.

La Casa de Pensii din Ploieşti există şi o listă de aşteptare în care peste 2.500 de pensionari  fac zilnic prezenţa, de aproape o lună.

În 2009, Casa Naţională de Pensii a plătit 222,06 de milioane de lei fără TVA pentru serviciile de tratament balnear, cazare şi masă din staţiunile româneşti, potrivit contractelor de licitaţie publicate pe site-ul instituţiei.