MENIU

Peliculele Fraţii Karamazov şi Cu susu-n jos au rulat vineri, la Cinema Studio - VEZI VIDEO

Foto: REALITATEA.NET
Coloană sonoră este creată de Jan A.P. Kaczmarek, câştigător, în 2005, al premiului Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră pentru filmul „Finding Neverland”
"Cu susu-n jos" este un film întunecat, dur şi fără compromisuri despre degradarea vieţii personale, dar şi a întregii societăţi.

Vineri, cea de-a XIII-a ediție a Festivalul Filmului European a adus în atenția cinefililor lungmetrajele \"Fratii Karamazov\", în regia lui Petr Zelenka și \"Cu susu-n jos\" al regizorului Igor Ivanov.

Proiecția filmului "Frații Karamazov" a fost programată vineri, 8 mai, la Cinema Studio, începând cu ora 18.00. Pelicula lui Petr Petr Zelenka prezintă povestea unei trupe de actori cehi care merge în Polonia să joace Fraţii Karamazov de F.M. Dostoievski, la un festival de artă dramatică alternativă. Odată cu repetiţiile, pot fi urmărite, pe lângă aspectele legate de credinţă, nemurire şi salvarea sufletului, şi relaţiile dintre membrii trupei, care, în mod bizar, reflectă aceleaşi teme ale romanului lui Dostoievski. Coloană sonoră este creată de Jan A.P. Kaczmarek, câştigător, în 2005, al premiului Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră pentru filmul „Finding Neverland”. VEZI TRAILER

"Cu susu-n jos" al regizorului Igor Ivanov a putut fi vizionat la Cinema Studio, începând cu ora 20.00. Scenariu este scris după romanul "Navel of the World", de Venko Andonovski. "La romanul lui Venko Andonovski m-a atras atmosfera. Este vorba despre o reminiscenţă, un déjà vu, ceva ce am experimentat cu toții, dar nu ne dăm seama când şi unde", spune Igor Ivanov.



"Cu susu-n jos" este un film întunecat, dur şi fără compromisuri despre degradarea vieţii personale, dar şi a întregii societăţi. 

Jan este un romantic incurabil, dar și un veşnic nemulţumit, care face mult rău atât celor din jur, cât şi lui însuşi. Deși a fost un student bun, ba chiar şi un talentat artist de circ, lumea în care trăieşte îl împinge spre un stil de viață care pare că-l duce, inevitabil, la autodistrugere. Totul în jur este degradant, chiar şi dragostea. VEZI TRAILER

Mai multe articole despre:
film festivalul filmului european Cinema Studio