MENIU

Pe 22 aprilie s-a sărbătorit, la nivel mondial, Ziua Pământului

Foto: wordpress.com
Asociaţia de Turism Montan "Floare de Colţ" va organiza excursii de ecologizare pe muntele Tâmpa şi în masivul Postăvarul

Pe 22 aprilie a fost "Ziua Pământului". În fiecare an, din 1970 încoace pe întreg globul, pe data de 22 aprilie, se organizează acţiuni de ecologizare, plantări de copaci, excursii în natură, consursuri cu teme de mediu.

Totul a început în urmă cu aproape 40 de ani atunci când peste 20 de milioane de americani au ieşit în stradă şi au demonstrat paşnic pentru conservarea resurselor naturale ale lumii.

Cu 20 de ani mai târziu „Ziua Pământului” a devenit o acţiune internaţională. Astăzi, 700 de milioane de oameni sunt implicaţi în acţiuni de protejare a naturii.

Filipinezii au celebrat „Ziua Pământului“ cu trei zile mai devreme, mergând pe biciclete. Tot pe biciclete vor mărşălui astăzi şi germanii. Spaniolii care s-su alăturat manifestărilor au purtat şepci albe însă în România singura acţiune anunţată special pentru Ziua Pământului a fost în Braşov, unde asociaţia de Turism Montan "Floare de Colţ" a organizat excursii de ecologizare pe muntele Tâmpa şi în masivul Postăvarul.

Pentru mai multe informaţii şi pentru a afla calendarul evenimentelor din întreaga lume, puteţi intra pe siteul oficial al Zilei Pământului, www.earthday.net.

Mai multe articole despre:
Sărbătoare Naţional biciclete ziua pământului