MENIU

PD-L şi PNL au cerut trimiterea raportului Comisiei în cazul Nemirschi la DNA

Foto: NewsIn

Comisia parlamentară de anchetă în cazul contractului încheiat de Ministerul Mediului pentru promovarea Programului Operaţional Sectorial Mediu şi-a prezentat raportul, reprezentanţii PD-L şi PNL cerând trimiterea documentului către DNA, care ar efectua deja acte premergătoare urmăririi penale.

Raportul a fost lecturat în plenul Camerei Deputaţilor, marţi dimineaţă, de către preşedintele Comisiei de anchetă, deputatul PSD Mircea Duşa. El l-a invitat la dezbateri şi pe ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, care a ajuns mai târziu în sala de şedinţă, după un eveniment organizat de Ministerul Mediului. 
PD-L, prin vocea deputatului Petru Călian, a solicitat trimiterea raportului către DNA, invocând o adresă a Gărzii Financiare către membrii Comisiei de anchetă. Garda a intenţionat să efectueze un control la firma Best Advertising, însă a trebuit să abandoneze deoarece procurorii anticorupţie au informat că s-a început, în acest caz, efectuarea de acte premergătoare urmăririi penale.
 
Călian a apreciat că, în această situaţie, concluziile raportului trebuie înaintate şi procurorilor, mai ales că acest contract a fost subcontractat, demonstrându-se deja existenţa a cel puţin trei intermediari. "PD-L consideră că raportul trebuie înaintat DNA. V-aş ruga să acceptaţi acest demers pentru că, deşi raportul este public, aşa ar fi corect din punct de vedere procedural.

Liberalii au susţinut acest punct de vedere prin intermediul lui Eugen Nicolăescu, viceliderul grupului. "Raportul conţine constatări ale unor suprapuneri ale atribuţiilor instituţiilor existente. A doua concluzie este că nu s-au desprins aspecte de natură să ducă a solicitarea începerii urmăririi penale. A treia concluzie este că ar fi bine ca o serie de aspecte neclarificate să rămână în atenţia unor instituţii ale statului, aspecte ce au nevoie de mai mult timp pentru a fi verificate", a spus Nicolăescu.
Citeşte despre conţinutul raportului.