MENIU

PD-L şi-a fixat ca ţintă în primul tur 40-45% din voturi pentru Traian Băsescu

Democrat-liberalii şi-au fixat ca obiectiv, în cadrul Colegiului Director, obţinerea a 40-45% din voturi pentru Traian Băsescu în primul tur al prezidenţialelor, PD-L mizând pe dezbaterea asupra referendumului şi pe un eventual vot negativ dat lui Lucian Croitoru, au declarat surse din PD-L.

Prezent la şedinţa Colegiului Director al PD-L, preşedintele Traian Băsescu le-a spus democrat-liberalilor că şi-a fixat nişte date pentru manifestări electorale în oraşele mari, de care democrat-liberalii ar trebui să ţină seama pentru mobilizarea cât mai mare a activiştilor şi simpatizanţilor preşedintelui în exerciţiu. "El ne-a spus că este dispus să vină şi la inaugurarea unui cămin cultural, dacă va fi chemat dar că trebuie să fie adunaţi cât mai mulţi oameni. Are dreptate pentru că nu-l poţi chema la o manifestare la care vin doar 100 de oameni, nu e o chestie de orgoliu", a declarat pentru NewsIn un democrat-liberal participant la discuţii.

Şeful statului va avea sediul de campanie separat de cel al partidului, într-o zonă din centrul capitalei, undeva pe strada Lipscani. De concepţia materialelor electorale se va ocupa Felix Tătaru care va lucra atât cu stafful preşedintelui, cât şi cu cel al partidului. "De altfel, stafful partidului va fi mai degrabă subsumat celui al preşedintelui, un fel de comandament 2 al campaniei electorale. Activitatea celor două se cam întrepătrund", au declarat surse din PDL.

Preşedintele Traian Băsescu îşi va începe cel mai probabil campania electorală în Moldova, prin participarea, în cursul săptămânii viitoare, la un eveniment organizat de PDL în această regiune. Pe parcursul următoarei luni, şeful statului va fi prezent la acţiunile PDL de mare anvergură din teritoriu, la care sunt aşteptaţi un număr mare de participanţi, urmând ca reprezentanţii PDL să compenseze absenţa lui Traian Băsescu în alte zone printr-o campanie susţinută.

Pe lângă Gheorghe Flutur, care va coordona campania PDL de susţinere a lui Traian Băsescu, au mai fost desemnaţi Sever Voinescu drept purtător de cuvânt al acestuia şi deputatul Sulfina Barbu, care se va ocupa de comunicare şi de relaţia dintre stafful de campanie al preşedintelui şi partid

Conform analizelor PD-L, Traian Băsescu ar putea fi avantajat de tema referendumului privind introducerea Parlamentului unicameral şi reducerea numărului de parlamentari, studiile sociologice arătând că majoritatea celor care vor vota pentru un Legislativ unicameral îi vor acorda votul lui Băsescu. "Şi-au cam dat foc la valiză cu avizul negativ dat referendumului. Şi or să-i dea foc încă o dată dacă vor respinge cabinetul lui Croitoru, pentru că luni acesta va depune la Parlament lista miniştrilor, iar după audieri PSD, PNL şi UDMR vor trebui să dea explicaţii de ce au dat, în comisii, aviz negativ unor miniştri. Vor fi mulţi tehnocraţi şi nu ştiu cum or să justifice respingerea lor după audieri. Că au doar două doctorate, în loc de trei?", a declarat un pedelist, adăugând că este aşteptat în aceste zile şi un semnal venit de la FMI care ar putea pune opoziţia "într-o postură jenantă".

În consecinţă, democrat-liberalii şi-au fixat ca ţintă obţinerea unui scor de 40-45% în primul tur. "Avem nevoie de acest scor pentru ca în turul II simpatizanţii noştri şi cei ai PNL, care sunt mai conservatori şi nu vor respecta eventualele indicaţii venite de la Crin Antonescu, să vină masiv la vot", au spus surse PDL

Mai multe articole despre:
alegeri Traian Băsescu vot preşedinte PD-L