MENIU

PD-L mizează pe moţiunea de cenzură ca să scape de PSD, scrie Evenimentul Zilei

Foto: NewsIn

PD-L mizează pe moţiunea de cenzură ca să scape de PSD, scrie Evenimentul zilei. Potrivit scenariului publicat de cotidianul citat, PD-L ar urma să voteze în favoarea moţiunii de cenzură şi implicit pentru căderea guvernului numai pentru a scoate PSD de la guvernare.

Evenimentul Zilei susţine că PD-L ar fi tras sfori pentru ca UDMR să se alăture iniţiativei PNL de depunere a unei moţiuni de cenzură. Scopul democrat-liberalilor ar fi ruperea coaliţiei fără ca acest lucru să le poată fi imputat.

"Pentru că democrat-liberalii nu pot semna pentru iniţierea unei moţiuni împotriva propriului guvern, au apelat la UDMR, prima formaţiune pe care ar agrea-o de altfel pentru o nouă formulă de coaliţie”, scrie sursa citată.

Ziarul mai spune că în ultimele săptămâni scenariile liderilor PD-L de a rămâne singuri la guvernare, cel puţin până la alegeri, au eşuat din lipsă de pretexte solide. Unul dintre aceste scenarii a eşuat ieri, la asumare, când PSD a anunţat că nu vrea să provoace instabilitate politică.

PD-L ar fi negociat cu UDMR să susţină o moţiune de cenzură iniţiată de PNL, deşi până ieri au refuzat acest lucru. "După decizia UDMR, liberalii, strânşi la grupul parlamentar, îşi făceau calcule privind soarta guvernului. "La votul cu bile, PD-L va vota împotriva guvernului, iar PSD pentru", era scenariul lansat de un lider PNL. Cu toate acestea, liberalii susţineau că nu ar avea vreo înţelegere cu PD-L, ci pur şi simplu nu au cale de întoarcere", relatează Evenimentul Zilei.

Mai multe articole despre:
PNL PSD moţiune de cenzură PD-L căderea guvernului