MENIU

PD-L cere Parlamentului înfiinţarea unei comisii pentru revizuirea Constituţiei

<descriere>

Preşedintele PD-L, Emil Boc, a declarat că nu se pune problema de sancţiuni împotriva organizaţiilor PD-L din judeţele în care Traian Băsescu a obţinut un scor mai mic. Boc a mai cerut Biroului Permanent al Parlamentului înfiinţarea unei comisii pentru revizuirea textului constituţional astfel încât acesta să includă voinţa românilor exprimată prin referendum.

La finalul Colegiului director de joi, Emil Boc a subliniat succesul partidului său din turul întâi al alegerilor prezidenţiale şi la referendum. Emil Boc s-a arătat încrezător că PD-L şi Traian Băsescu vor câştiga şi în turul al doilea, deoarece a fost mereu \"susţinătorul voinţei românilor\".

Colegiul Director al PD-L a cerut prin vocea lui Boc ca luni Biroul Permanent al Parlamentului \"să alcătuiască comisia constituţională pentru revizuirea constituţiei în vederea aplicării rezultatelor referendumului\".

\"Voinţa românilor trebuie să fie urmată de decizia politicienilor.  Geoană şi Antonescu se ascund în spatele intereselor de campanieşi uită de ce au votat aproape zece milioane de români. Ei nu doresc nici reducerea numărului de parlamentari, nici eliminarea privilegiilor, nici parlament unicameral. De aceea, luni, pe masa Biroului permanet la cererea PD-L  va figura proiectul de comisie pentru ca   românii să simtă că ceea ce au votat se continuă şi că politicienii nu vor face din nou jocurile în spatele uşilor închise\", a spus Boc care a anunţat că la şedinţa de joi s-au stabilit mesajele politice pentru turul al doilea.

Preşedintele PD-L a refuzat să spună care vor fi sancţiunile pentru liderii de filiale ale partidului care vor obţine rezultate slabe la alegerile din 6 decembrie.\"Gigi Ştefan este unul dintre cei mai performanţi oameni politici din România\", a replicat Boc atunci când a fost întrebat de contraperfermanţele filialei Neamţ.