MENIU

PD-L cere desfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetă în cazul Udrea, a anunţat Adriean Videanu

Videanu: PD-L va cere public preşedinţilor celor două partide, ai căror membri au făcut parte din această comisie, să prezinte public dacă susţin afirmaţiile acestora
Foto: REALITATEA.NET

PD-L va cere desfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetă în cazul Elena Udrea. Anunţul a fost făcut de Adriean Videanu în cadrul unei conferinţe de presă. Videanu a anunţat că democrat-liberalii întenţionează să sesizeze Comisia Juridică, de disciplină şi imunitate pentru a analiza modul de lucru al membrilor comisiei.

"Activitatea comisiei de anchetă în cazul Elena Udrea este un abuz fără precedent demascat, din fericire, de presă. O practică a anilor 50, a comisarilor poporului, a fost preluată în zilele noastre, în 2009, de aleşi ai poporului, încercând să fabrice dovezi cu care să incrimineze un membru al Guvernului", a acuzat Adriean Videanu.

Videanu a completat că democrat-liberalii sunt "indignaţi că această comisie parlamentară este decredibilizată, decredibilizând astfel instituţia Parlamentului".

Adriean Videanu a anunţat că PD-L va cere desfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă în cazul Elena Udrea pe baza înregistrărilor difuzate de presă pe motiv că "scopul pentru care fusese înfiinţată această comisie este total deturnat de membrii comisiei şi va solicita sesizarea Comisiei juridice, de disciplină şi imunitate pentru a analiza modul de lucru al membrilor comisiei vizavi de obiectivele care au fost stabilite de către Parlament la înfiinţare".

Liderul democrat-liberal a anunţat că "PD-L va cere public preşedinţilor celor două partide, ai căror membri au făcut parte din această comisie şi au avut acea întâlnire informală, să-şi prezinte public punctul de vedere, dacă susţin ceea ce membrii celor două formaţiuni politice au susţinut în discuţiile din cadrul comisiei, şi anume aceea şantajarea oamenilor, prin afirmaţii de genul omul la frică spune totul sau orice, nefiind interesaţi de aspecte care ţin de legalitatea demersului şi doar pentru a găsi neapărat dovezi care să incrimineze penal un ministru".

"Comisia a fost deturnată cu totul de la obiectivele pe care Parlamentul le stabilise", a conchis Videanu.