MENIU

PD-L aşteaptă decizia liberalilor pentru formarea noului guvern

Democrat-liberalii aşteaptă decizia PNL
Boc: Am convenit ca în urma scrisorii pe care i-am adresat-o domnului preşedinte Crin Antonescu că după validarea deciziei CCR să reluăm discuţiile

PD-L stabileşte astăzi o strategie pentru formarea noului guvern. Mai întâi, democrat-liberalii aşteaptă decizia PNL. Zilele trecute, s-au purtat discuţii cu UDMR şi minorităţile naţionale.

PD-L aşteaptă PNL la negocieri după validarea rezultatelor alegerilor, a anuţat astăzi preşedintele democrat-liberalilor, Emil Boc. \"Am convenit ca în urma scrisorii pe care i-am adresat-o domnului preşedinte Crin Antonescu că după validarea deciziei CCR să reluăm discuţiile. Sper în înţelepciunea, raţiunea şi lipsa de orgolii din interiorul PNL. Problema nu e să treacă un guvern prin Parlament, problema e cu ce majoritate va rezista acel guvern după ce trece\", a spus Emil Boc.

\"Cred că avem o guvernare de dreapta pentru că în parlament  o majoritate de reapta, pentru că aşa au decis alegătorii, şi să fie stânga PSD. NU vrem să punem nişte termene, dar nici nu mai poate dura situaţia actuală\", a spus Berceanu.

Secretarul general al democrat-liberalilor, Vasile Blaga,  spune că trebuie aşteptată decizia CCR. Despre preşedintele PNL, Crin Antonescu, Blaga spune că se află într-o situaţie dificilă după ce l-a susţinut pe Mircea Geoană în turul doi al prezidenţialelor. Guvernul Negoiţă în această formulă nu mai are nicio şansă, crede Blaga, iar varianta unui guvern de tehnocraţi este exclusă, a adăugat acesta.

Democrat-liberalii au avut zilele trecute negocieri cu UDMR  şi cu grupul parlamentar al independenţilor pe tema asocierii la guvernare. Lor li se vor alătura probabil şi minorităţile naţionale.

Mai multe articole despre:
PNL guvern Vasile Blaga PD-L