MENIU

PD-L a cerut Comisiei Juridice să-l suspende pe Mircea Geoană din fruntea Senatului

Foto: NewsIn

Senatorii PD-L au cerut Comisiei Juridice suspendarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Motivul invocat de democrat-liberali este votul dublu dat de Mircea Geoană la şedinţa Birourilor Permanente de miercuri.

Roberta Ananstase a anunţat că în urma amânării discuţiilor în Birourile permanente pe tema asumării Guvernului a Legii pensiilor "pentru a nu se ajunge la modificarea pensiilor parlamentare", senatorii PD-L vor sesiza Comisia juridică cerând suspendarea lui Mircea Geoană din fruntea Senatului. Motivul invocat de democrat-liberali este faptul că Geoană "şi-a exprimat votul de două ori în Biroul Permanent, plus că a supus la vot o propunere care este neregulamentară".
Întrebată ce conţine sesizarea, Anastase a răspuns că "acelaşi lucru" din sesizarea îndreptată împotriva sa de către deputaţii PSD şi PNL.

Motivarea votului dublu dat de Mircea Geoană

Articolul 40 din Regulamentul sedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului "în caz de paritate de voturi, votul preşedintelui care conduce
lucrările şedinţei comune este decisiv".

Decizia democrat-liberalilor vine ca urmare a anunţului făcut miercuri de liberalul Eugen Nicolăescu potrivit căruia PNL şi PSD vor să depună o plângere la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor împotriva Robertei Anastase pentru "comportamentul abuziv", pe care aceasta l-ar fi avut în ultima şedinţă de plen, unde s-au discutat rapoartele Udrea şi Ridzi.

Vicepreşedintele PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat că vor solicita suspendarea Robertei Anastase pentru 30 de zile.