MENIU

Patru tone de îngrăşământ chimic s-au scurs dintr-un tren, în judeţul Buzău

Foto: cfr.stfp.net

Circulaţia feroviară din direcţia Buzău către Făurei a fost blocată, timp de aproape cinci ore, după ce patru tone de îngrăşământ chimic s-a vărsat accidental dintr-un tren de marfă, în noaptea de marţi spre miercuri, pe raza comunei buzoiene C.A. Rosetti.

"În noaptea de 17 spre 18 februarie, din vagonul trenului de marfă 83495 s-a scurs o cantitate considerabilă de îngrăşământ chimic, mai precis uree granulată. Cantitatea de circa patru tone s-a scurs între liniile de cale ferată, blocând înaintarea trenului", se arată într-un comunicat remis presei de către Instituţia Prefectului miercuri, la aproape zece ore de la producerea incidentului.

Potrivit Prefecturii, în urma incidentului a fost sesizată Poliţia T.F. Buzău pentru a începe cercetările şi au fost anunţate Agenţia de Protecţie a Mediului Buzău şi Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu.

Întreaga cantitate de îngrăşământ scurs între liniile de cale ferată a fost încărcată într-un vagon acoperit, se mai arată în comunicat.

Circulaţia feroviară pe firul 1, în direcţia Buzău Sud - Făurei, a fost reluată în cursul dimineţii de miercuri. Cercetările pentru identificarea cauzelor incidentului sunt continuate de Poliţia T.F. Buzău.