MENIU

Patronul Clinicii Sabyc a cerut expertiză medicală, pe motiv că nu ar putea suporta detenţia

Foto: RTV

Patronul Clinicii Sabyc, doctorul Harry Mironescu, a depus, la DIICOT, prin avocatul său, o solicitare de a i se efectua o expertiză medicală, în care susţine că bolile de care suferă îl aduc în imposibilitatea de a suporta regimul de detenţie.

Procurorul-şef adjunct al DIICOT, Cătălin Borcoman, a confirmat existenţa cererii, spunând, însă, că procurorul de caz nu s-a pronunţat în privinţa acesteia.

Avocatul lui Mironescu a ataşat, la solicitarea depusă, mai multe documemnte medicale, potrivit cărora patronul Sabyc ar suferi de mai multe afecţiuni cardiace.

Surse judiciare au explicat, însă, pentru NewsIn, că Mironescu ar urmări, prin această cerere, chiar o eventuală o suspendare a procesului penal pe motive medicale, totul depinzând de rezultatul expertizei.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, pe 27 iulie, recursul împotriva arestării făcut de patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, de fiul acestuia, Yair Miron, medic rezident, şi de Cecilia Borzea, persoana care se ocupa de relaţii cu clienţii.

Decizia instanţei, luată cu opinie majoritară, este definitivă.

Tribunalul Bucureşti a emis, pe 20 iulie, mandate de arestare pentru 29 de zile pentru cele trei persoane acuzate că ar fi "capii" reţelei de trafic internaţional de ovule în care este implicată Clinica Sabyc. Este vorba despre patronul Clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, medic rezident la clinică, şi Cecilia Borzea, persoana care se ocupa de relaţii cu clienţii, nu este definitivă.