MENIU

Patriciu: Criza economică ţine de "prostia politică", singurul sector profitabil este retailul

Foto: NewsIn

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, joi, că singurul sector cu potenţial este retailul, care reprezintă 35 de miliarde de euro din produsul intern brut (PIB) şi trage după el o mulţime de alte industrii, cum ar fi construcţiile, adăugând că, în România, criza economică ţine de "prostia politică".

Patriciu a mai spus că luna septembrie a fost cea mai neagră a anului trecut şi că, în România, criza nu a atins încă punctul critic.

"Care relansare economică? Mă uit la ei (n.r. oamenii politici) cum dau din gură şi spun trăsnăi, de mi-e şi frică să mai deschid televizorul", a spus Dinu Patriciu.

Omul de afaceri a afirmat că România ar trebui eliberată de birocraţi. "Fără debirocratizare sau dereglementare, România se îndreaptă spre cimitir. Mai devreme sau mai târziu, trebuie să o debirocratizăm, chiar şi după cinci ani, când va fi mai săracă", a afirmat omul de afaceri.

Dinu Patriciu consideră că numărul de bugetari care urmează să fie disponibilizaţi în perioada următoare, circa 150.000, este prea mic. "Acum este un bugetar la 13 locuitori. Ar trebui daţi afară 600.000 bugetari, şi nu 150.000", a menţionat Patriciu. 
Omul de afaceri Dinu Patriciu, cotat ca fiind cel mai bogat român, şi-a vândut, în iunie, şi restul de 25% din acţiunile grupului Rompetrol către compania kazahă KazMunaiGaz, care a ajuns astfel să controleze în întregime grupul petrolier. Acesta a declarat că decizia sa de vânzare face parte dintr-o strategie de business mai largă.
Mai multe articole despre:
Dinu Patriciu retail PIB disponibilizări