MENIU

Păstrăvăria Albota, o destinaţie perfectă pentru turişti şi pasionaţii de pescuit

Foto: RTV
Păstrăvăria Albota se află Rezervaţia Naturală Arpăşel, la 60 de kilometri de Sibiu

Aer curat, linişte, păduri înverzite şi munţi care se pierd în văzduh. Un loc de vis, la poalele Masivului Făgăraş. Este perfect pentru cei care vor să se relaxeze, dar şi pentru pasionaţii de pescuit. Pentru că aici există o păstrăvărie care oferă tot ce-şi poate dori un turist.

La 60 de kilometri de Sibiu, pe lângă Bâlea Cascadă, găsim Păstrăvăria Albota. Munţii fac roată în jur, pădurile tac cuminţi, aşa că cei care au căutat câteva ceasuri liniştite le găsesc aici din plin. Iar pentru turiştii care au chef să pescuiască, apele colcăie de peşti.

Oamenii de la păstrăvărie ne spun câteva din tainele creşterii păstrăvilor, care au nevoie de o îngrijire specială. Apa din bazine trebuie să fie bine oxigenată, mereu curată, iar temperatura nu trebuie să depăşească 18 grade. Cât despre hrană, peştii primesc mâncare după un program strict.

"Ei mănâncă de patru ori pe zi, o hrană făcută din peşte maritim şi seara le dăm înainte de apusul soarelui. Atunci este cel mai bine pentru că ziua pe căldură nu au poftă de mâncare", a spus unul dintre îngrijitori.

O noapte de cazare în hotelul de la păstrăvărie costă 240 de lei. Şi chiar de eşti în creierii munţilor, ai toate condiţiile - saună, sala de fitness sau bazin de înot.

O plimbare în căruţă prin împrejurimi este tot ce vă poate întregi o zi relaxantă. Nu rataţi o vizită în Rezervaţia Naturală Arpăşel. Dacă aveţi noroc, veţi admira şi caprele negre. Aventurierii au la dispoziţie şi ATV-uri.

Mai multe articole despre:
pescuit turist Bâlea Cascadă Masivul Făgăraş