MENIU

Partidele politice au furat startul campaniei şi trimit deja pliante alegătorilor

FOTO: curentul.ro

Cu două săptămâni înainte de campanie, a început deja bombardamentul cu pliante şi materiale electorale puse în căsuţele poştale. Totul se desfăşoară sub masca unor scrisori sau discursuri care, aparent, nu au nicio legătură cu alegerile. Şi asta pentru că folosirea de afişe şi pliante electorale explicite este permisă doar în campanie. Sancţiuni pentru nerespectarea perioadei de campanie nu există însă.

Mai bine mai devreme, decât prea târziu. Şi-au spus probabil cei din "Echipa lui Crin". Staff-ul de campanie al liderului PNL a trimis scrisori încă din vară în care anunţa intenţia liberalului de a candida. În materialul trimis cetăţenilor, Crin Antonescu susţine că are forţă, are soluţii, are şanse.

Scrisorile redactate la calculator, dar semnate de mână, par a fi arma electorală preferată de Antonescu. Într-un astfel de document, liderul PNL vine şi cu un sloganul "România o schimbăm noi toţi!" Acelaşi dicton se regăseşte şi într-un pliant ce ţine loc de calendar, cu sigla partidului şi poza zâmbitoare a candidatului liberal.

Anca Boagiu a trimis alegătorilor un pliant cu propunerile PD-L pentru reforma statului. Măsurile promit să aducă "Europa şi la noi acasă". Boagiu îi informează pe cetăţeni despre discursul lui Traian Băsescu din Parlament, despre viziunea şi priorităţile şefului statului pentru perioada următoare.

Oamenii au primit în căsuţele poştale şi discursul preşedintelui ţinut în faţa Camerelor reunite pe 15 septembrie. Pentru o corectă şi completă informare, alegătorii pot studia pe îndelete şi cuvântarea premierului Emil Boc, cu ocazia asumării răspunderii pe legile salarizării unitare şi Educaţiei.

Nici PSD nu a stat degeaba. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, este prezentat în mai multe materiale electorale ale partidului alături de tricolor şi de steagul Uniunii Europene, culorile naţionale fiind inserate şi în broşurile în care este prezentată "povestea" prezidenţiabilului social-democrat. Materialele şi broşurile au fost distribuite în provincie cu ocazia conferinţelor judeţene extraordinare ale organizaţiilor PSD pentru susţinerea candidaturii lui Geoană, dar şi pentru strângerea de semnături.

Mai multe articole despre:
PNL Mircea Geoană PSD Crin Antonescu pliante PD-L