MENIU

Parlamentul va dezbate, miercurea viitoare, moţiunea de cenzură PNL-UDMR

FOTO: mondonews.ro

Chestorul Senatului, Ioan Chelaru, a anunţat, marţi, la finalul Birourilor Permanente reunite, că moţiunea de cenzură inţiată de PNL şi UDMR va fi citită în plenul reunit pe 11 mai şi va fi dezbătută şi supusă votului pe 13 mai.

"Am stabilit procedura pentru dezbaterea moţiunii de cenzură. Ea va fi prezentată luni, la orele 14:00, într-o şedinţă a camerelor reunite (...) Dezbaterea şi votul pe moţiune de cezură se vor desfăşura miercuri, într-o şedinţă a camerelor reunite, care va începe la ora 9:30", a anunţat Chelaru.

Liberalii şi udemeriştii au depus, luni, la Senat, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PD-L-PSD, în care critică politica bugetar-fiscală introdusă în primul rând prin rectificarea bugetară, dar şi modalitatea de schimbare a şefilor de servicii deconcentrate.

Vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, a afirmat că, prin moţiunea de cenzură "Marea păcăleală PD-L-PSD", "se sancţionează patru luni de eşec în ceea ce priveşte politicile fiscal-bugetare" şi "modul în care prin demagogie Guvernul a fost de-a dreptul recidivist în a nu-şi îndeplini promisiunile".

Liberalii au mai criticat, potrivit lui Vosganian, "falimentul politicii bugetar-fiscale", precum şi OUG 37, care "politizează structurile administraţiei locale şi compromite dreptul la carieră al funcţionarilor publici". "În loc să lupte împotriva crizei, Guvernul nu face decât să fie un factor de agravare a acesteia, astfel încât prima măsură anti-criză pe care o propunem este demiterea Guvernului PD-L-PSD", a afirmat liderul PNL.

Numărul de semnături strânse este de 124, de la parlamentarii PNL şi UDMR. Depunerea moţiunii de cenzură a fost făcută de liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti, de vicepreşedinţii Varujan Vosganian şi Daniel Chiţoiu, iar din partea UDMR de deputatul Lakatos Petru, care a lucrat alături de echipa PNL.