MENIU

Parlamentul European a celebrat, luni, 30 de ani de la organizarea primelor alegeri directe

Foto: bloombiz.ro

Sărbătoare în Parlamentul European. Luni s-au aniversat 30 de ani de la organizarea primelor alegeri directe. Ceremonia a avut loc în prezenţa europarlamentarilor al căror mandat se încheie, marţi, dar şi a noilor europarlamentari, aleşi la scrutinul de luna trecută, în cele 27 de state membre al Uniunii Europene.

Din cei 33 de europarlamentari români, la festivităţile de luni au luat parte Corneliu Vadim Tudor, Theodor Stolojan, Cristian Preda, Renate Weber şi Adrian Severin. Ceilalţi europarlamentari, cu toate că şi-au anunţat prezenţa, nu şi-au mai făcut apariţia la ceremonie.

Festivităţile de la Strasbourg au început cu interpretarea uverturii "Forţa Destinului", de Verdi, de către Filarmonica din Strasbourg, acompaniată de o orchestră simfonică şi de un cor de copii.

Apoi, în sediul Parlamentului European a fost ridicat steagul UE, moment urmat de intonarea imnului european, "Oda Bucuriei", de Beethoven.

Dacă luni a fost o zi festivă la Strasbourg, marţi începe greul. Noii europarlamentari îşi vor începe, oficial, mandatul, şi, până joi, vor fi aleşi preşedintele şi vicepreşedinţii forului european şi va fi anunţată componenţa comisiilor parlamentare.