MENIU

Parlamentarii liberali au anunţat că nu vor participa la şedinţa de asumare a răspunderii în faţa Parlamentului

Foto: NewsIn

Parlamentarii liberali au anunţat că nu vor participa la şedinţa în care Guvernul Boc îşi va angaja răspunderea în faţa Parlamentului. Anunţul a fost făcut de preşedintele PNL, Crin Antonescu. În schimb liberalii vor veni la şedinţa în care preşedintele îşi prezintă mesajul către Parlament a declarat viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu.

"Dacă Guvernul nu va da curs apelului nostru de a retrage acest pachet, nu vom fi prezenţi la asumare", a afirmat Antonescu, precizând că liberalii "nici nu vor intra în sală".

Cât priveşte discursul din Parlament al preşedintelui, care are loc după şedinţa de angajare a răspunderii, preşedintele PNL a precizat că parlamentarii liberali vor veni să-l asculte. "Noi ne comporăm normal, instituţional", a motivat el prezenţa "din respect pentru instituţia parlamentară, pentru instituţia cea prezidenţială şi pentru sensul comunicării democratice şi constituţionale".

"În momentul în care vom avea asumarea de către premier în Parlament, vom întreba limpede pe cei de la UDMR dacă semnează sau nu moţiunea de cenzură şi vom anunţa că ţinem această iniţiativă deschisă pentru oricare dintre parlamentari, inclusiv cei ai puterii", a afirmat Antonescu, referindu-se la depunerea unei moţiuni de cenzură.

Liderul PNL a mai precizat că liberalii iau în discuţie, inclusiv în şedinţa grupurilor reunite, posibilitatea sesizării unor aspecte de neconstituţionalitate ale proiectelor asupra cărora Guvernul îşi angajează răspunderea. "O să le discutăm cu atenţie şi cu juriştii noştri, cred că în toate pachetele există aspecte neconstituţionale, în legea salarizării cu siguranţă", a susţinut Antonescu.

În privinţa textului moţiunii de cenzură, Antonescu a precizat că mai este timp pentru redactarea ei. "Ea nu a fost redactată în text, dar tema e foarte clară. Nici nu trebuie să muncim foarte mult la text, e deja vocea străzii, e vocea societăţii", a comentat preşedintele PNL.