MENIU

Parlamentarii Gabriel Oprea şi Anghel Iordănescu şi-au anunţat susţinerea pentru Traian Băsescu

Foto: romanialibera.ro

Parlamentarii independenţi Gabriel Oprea şi Anghel Iordănescu, foşti membri PSD, şi-au anunţat, printr-un comunicat, susţinerea faţă de candidatura lui Traian Băsescu, declarând că un nou mandat al actualului preşedinte este \"singura soluţie responsabilă pentru România\".

"Salutăm intrarea domnului Traian Băsescu în cursa pentru un nou mandat de preşedinte al tuturor românilor şi susţinem, în calitatea noastră de parlamentari independenţi, această candidatură. (...) Considerăm candidatura preşedintelui Traian Băsescu ca fiind ghidată doar de interesul naţional şi fără implicarea vreunui interes specific de grup. De aceea, susţinerea candidaturii actualului preşedinte din partea societăţii civile, a celor independenti, dar şi a unor partide reprezintă un gest de participare la o necesară solidarizare naţională, într-o perioadă marcată de criză economică. Singura soluţie responsabilă pentru România şi pentru români este ca Traian Basescu sa obţină un nou mandat de preşedinte", se arată într-o declaraţie de presă, semnată de deputatul Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, şi senatorul Anghel Iordănescu, fost selecţioner al echipei naţionale de fotbal.

Cei doi foşti pesedişti susţin că în această perioadă de criză economică "interesul naţional este legat de stabilitate, de aderarea la proiecte de reconstrucţie a statului şi modernizare a României, de o administraţie publică transparentă, performantă şi apropiată de cetăţean, de siguranţa cetăţeanului şi de oameni care sunt angajaţi în mod credibil în realizarea acestor valori". 

"Este absolut necesară eliminarea riscului unei viitoare conduceri ineficiente şi haotice, fără previziune, bazată doar pe cheltuirea de resurse publice, afectată de corupţie şi clientelism politic, de ineficienţa administraţiei publice sau de hemoragia de fonduri publice spre zone de factură mafiotă. Acesta trebuie să fie proiect principal pentru orice formulă politică, în efortul de construire a unei majorităţi stabile în Parlamentul României", se mai arată în declaraţia celor doi.
Oprea şi Iordănescu mai opinează că "formarea unei echipe animată de responsabilitate publică, aptă să genereze proiecte de dezvoltare eficiente şi să scadă nivelul lipsei de încredere în autorităţile publice este un proiect necesar pentru viitorul preşedinte al României".

De asemenea, cei doi parlamentari independenţi mai susţin că bătălia unor partide şi politicieni în jurul unor funcţii din Ministerul Administraţiei si Internelor a arătat că "parazitarea unor structuri ale statului de către reţele de criminalitate organizată, aşa cum rezultă din relatările mass-media, este posibilă oricînd şi este un pericol pentru securitatea naţională".

Gabriel Oprea şi Anghel Iordănescu au contactat încă din ianuarie filiala PD-L Ilfov pentru a începe discuţii astfel încât cei excluşi din PSD Ilfov să se înscrie în PD-L.