MENIU

Parchetul General a redeschis ancheta în cazul judecătoarei Elena Turcu

Foto: Realitatea TV

Judecătoarea Elena Turcu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice atunci când a fost implicată în accidentul rutier de acum doi ani. Cel puţin aşa arată un raport al Institutul Naţional de Medicină Legală în care se precizează că probele biologice au fost recoltate şi analizate corect. Răspunsul a venit după ce procurorii au redeschis ancheta la Parchetul General.

În luna mai 2007, şefa Secţiei Penale a Tribunalului Dâmboviţa, judecătoarea Elena Turcu, a fost implicată într-un incident rutier, iar testul alcoolemiei a arătat o concentraţie de 1 la mie.

Judecătoarea a scăpat basma curată, invocând un ordin al ministrului Sănătăţii care schimbase metoda de prelevare a probelor biologice. INML confirmă astfel ca analiza probelor s-a făcut corect. După ce a primit neînceperea urmăririi penale, magistratul a deschis acţiune împotriva poliţiştilor care au oprit-o, susţinând că a fost agresată.

În urma noilor probe apărute la dosar, procurorii criminalişti din Parchetul General au redeschis ancheta şi aşteaptă de mai multe luni ca dosarul să reajungă la Parchet.

 

Citeşte şi  Gh. Stoian: Se vede de la o poştă că s-a înscenat o alcoolemie, în cazul Elenei Turcu

Mai multe articole despre:
procurori probe INML Elena Turcu