MENIU

Papa Benedict al XVI-lea, atacat în timpul slujbei de Crăciun de o femeie instabilă psihic - VEZI FILMUL ATACULUI

Papa a fost doborât de o femeie în timpul slujbei.
Papa a fost dărâmat de o femeie instabilă psihic.

Momente şocante în timpul slujbei de Crăciun de la Vatican. Papa a fost doborât la podea după ce o femeie a încercat să îl lovească.

Papa Benedict al XVI-lea se îndrepta spre altar, când o femeie îmbrăcată în roşu a sărit bariera de protecţie şi a încercat să îl lovească. Agenţii de pază au intervenit, iar în busculada creată, Suveranul Pontif a fost trântit la pământ.

Femeia a apucat să îl lovească totuşi pe cardinalul Roger Etchegaray, moment în care a fost imobilizată. Cardinalul,  în vârstă de 87 de ani, a căzut şi are o fractură de femur, fiind spitalizat. În schimb, Papa s-a ridicat şi a continuat slujba din catedrala San Pietro. Autorităţile de la Vatican susţin că agresoarea este o femeie cu probleme psihice.

Autoarea agresiunii asupra papei, în vârstă de 25 de ani, are dublă cetăţenie, italiană şi elveţiană, şi a fost spitalizată, a anunţat părintele Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al papei.

Necunoscuta, care ar suferi de tulburări psihice şi care ar mai fi încercat să se apropie de capul Bisericii catolice şi anul trecut, în timpul slujbei de la miezul nopţii, a fost arestată imediat după agresiune, fiind mai întâi interogată de jandarmii de la Vatican. Femeia ar putea fi predată autorităţilor italiene, pentru că Vaticanul nu are închisoare, ci doar două celule de securitate.

Este pentru al doilea an consecutiv în care apar breşe în sistemul de securitate al Vaticanului. Anul trecut, tot în timpul slujbei de Crăciun, o femeie a încercat să îl atingă pe Suveranul Pontif, dar a fost oprită la timp. Papa a ţinut slujba la ora locală 22.00, ca să aibă timp să se odihnească pentru slujba de vineri din piaţa San Pietro de la Vatican.

În timpul slujbei de Crăciun, Benedict al XVI-lea a denunţat \"egoismul, cel de grup, ca şi cel individual\" care \"ne ţine prizoniere interesele şi dorinţele, care se opune adevărului şi ne separă unii de ceilalţi\".

La ora locală 12.00 Papa a a ţinut tradiţionalul său discurs de Crăciun şi a dat binecuvântarea Urbi et Orbi în 60 de limbi, de la balconul central al bazilicii San Pietro.

Mai multe articole despre:
papa atac Vatican Papa Benedict al XVI-lea