MENIU

Pambuccian a anunţat că grupul minorităţilor va susţine noul Guvern Boc

Minorităţile susţin Guvernul Boc

Liderul grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a afirmat, la dezbaterile pe tema noului Cabinet Boc, că parlamentarii acestui grup nu vor susţine nicio moţiune simplă sau de cenzură împotriva Guvernului, însă îşi rezervă dreptul unei alte poziţii în privinţa legilor propuse.

Pambuccian a precizat că deputaţii minorităţilor naţionale îşi vor respecta cuvântul dat pentru susţinerea unui nou Guvern Boc, precizând că în acest moment este \"o nouă realitate politică\" faţă de momentul majorităţii parlamentare în jurul primarului Sibiului, Klaus Johannis, pentru susţinerea acestuia în funcţia de premier.

Pambuccian a precizat că grupul său parlamentar avea de ales între două variante, una a alegerilor anticipate \"nesfârşite\", iar a doua - a unei stabilităţi politice pentru combaterea crizei economice. \"Noi am ales a doua cale pentru că, dincolo de visele pe care le poţi avea, dincolo de lucrurile pe care le poţi să le crezi că pot funcţiona mai bine sau mai rău, există o realitate de care trebuie să ţii cont\", a explicat Pambuccian.
\"Nu vom vota moţiuni de cenzură şi moţiuni simple.... Pentru că suntem într-o realitate economică extrem de complexă, ne vom rezerva dreptul ca tot ce înseamnă legi cu impact important asupra fiscalităţii, asupra economiei reale, asupra aspectelor sociale deosebit de importante şi, evident, asupra chestiunilor legate de problematica minorităţilor naţionale să le discutăm de fiecare dată şi, în cazul în care nu vom reuşi să găsim un numitor comun, să ne asumăm lucrurile aşa cum credem noi, punctual\", a mai spus Pambuccian.

Mai multe articole despre:
null