MENIU

Paleologu îi răspunde lui Antonescu: Liberalismul începe cu politeţea

Foto: cotidianul.ro

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a răspuns duminică criticilor care i-au fost aduse de preşedintele PNL Crin Antonescu, cum că ar fi un exemplu de servilism în politică, cerându-i liderului liberal să respecte normele de politeţe.

"Domnul Crin Antonescu se grăbeşte să arunce cu noroi înainte de a se informa corect asupra spuselor mele", a afirmat Paleologu, susţinând că atacul "de o extremă violenţă verbală" a liderului PNL se bazează pe o dezinformare a ziarului "Gândul". "Cum era să spun că-l prefer pe Traian Băsescu lui Ionel Brătianu? Este o pură aberaţie", a comentat democrat-liberalul.

"Sensul spuselor mele era că un politician, oricât de talentat, trebuie să corespundă vremurilor în care trăieşte. Unul dintre exemplele pe care le-am dat a fost cel al lui Ionel Brătianu, cel mai mare politician al României moderne. Nu sunt sigur, am continuat, că el ar putea să se impună în viaţa politică de azi. Dar asta pentru că vremurile sunt aşa cum le vedem", şi-a explicat Paleologu discursul pe care l-a avut în urmă cu ceva vreme.

"În schimb, fără doar şi poate, domnul Crin Antonescu are toate datele zilelor noastre: agresivitatea, lipsa de politeţe, de substanţă şi de educaţie. Ce ar mai căuta un Ionel Brătianu într-o lume dominată de asemenea personaje? Promovarea lui Crin Antonescu la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal este cea mai bună ilustrare a spuselor mele: lumea e întoarsă pe dos şi carierele politice se fac pe baza unei veritabile contraselecţii", a continuat ministrul Culturii.

"Crin Antonescu s-a referit şi la tatăl meu, pe care l-a calificat, pe bună dreptate, ca fiind un om mare. E bine că nu ştie ce părere avea tatăl meu despre el. E rău însă că nu i-a citit volumul "Politeţea ca armă". Ar fi aflat acolo că liberalismul începe cu politeţea", a conchis Theodor Paleologu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi-a ilustrat discursul legat de servilismul din politică, susţinut sâmbătă la Conferinţa tineretului liberal, dându-l ca exemplu pe actualul ministru al Culturii, Theoder Paleologu, despre care spune că este un "tânăr care dezamăgeşte".
Mai multe articole despre:
PNL Crin Antonescu liberal Theodor Paleologu