MENIU

P. Tobă: România nu este o ţară a clanurilor, este o ţară sigură

P. Tobă: Legea se aplică indiferent de calitatea persoanei.
Foto: RTV

România este o ţară unde infracţiuni de mare violenţă nu reprezintă o caracteristică a infracţionalităţii", a declarat chestorul Petre Tobă, şeful IGPR, la Realitatea TV.

"Poliţia este în stare şi ştie ce are de făcut vizavi de aceste clanuri. În toate aceste cazuri de tulburare gravă a ordinii publice, poliţia a identificat toţi participanţii, atât dintr-o tabără, cât şi din cealaltă, au fost dispuse măsurile legale şi au fost prezentaţi Parchetului", a completat acesta.

Şeful IGPR a mai precizat că poliţia nu este singură pe lanţul de înfăptuire a justiţiei şi că există o colaborare bună a autorităţilor de aplicare a legii.

În ceea ce priveşte componenţa grupărilor infracţionale, Petre Tobă a spus că au cunoştinţă de membrii acestora şi că, în prezent, poliţia monitorizează tot ce înseamnă grupări infracţionale. "Avem nevoie numai de timp pentru a putea proba activitatea infracţională a acestora. Acţiunile vor continua şi grupările nu vor avea viaţă uşoară", a completat acesta.

Cât despre calitatea de sportiv la Clubul Dinamo a lui Eugen Preda, chestorul a declarat că "legea se aplică indiferent de calitatea persoanei".

Mai mult, acesta a spus că nu crede că membrii clanului Preda au beneficiat de protecţie sau de lejeritate din partea poliţiei din sectorul 6, cum s-a vehiculat. "Din contră", a spus Petre Tobă, "grupările sunt monitorizate şi vom dispune toate măsurile legale".

"În ceea ce priveşte calitatea sa de poliţist, cred că am dat dovadă de fiecare dată că suntem una dintre instituţiile care ştim să ne facem curat în insituţie, suntem prima care reacţionăm vizavi de orice sesizare, iar măsurile pe carele luăm vizavi de aceştia sunt printre cele mai drastice", a asigurat acesta. 

Chestorul a mai spus că asemenea cazuri de violenţă sunt izolate, dar a admis că sunt de o gravitate extrem de mare, motiv pentru care, spune acesta, "sunt asigurate şi tratate cu o foarte mare seriozitate".

Mai multe articole despre:
infracţiuni mall IGPR Petre Tobă clanul Preda