MENIU

Ovidiu Burcă, vicecăpitan la Energie Cottbus cu doar opt meciuri jucate în Germania

Foto: www.goal.com

După doi ani de la transferul la Energie Cottbus, timp în care a apucat să joace doar opt meciuri, fundaşul Ovidiu Burcă a ajuns vicecăpitan al echipei la care mai joacă Emil Jula şi Sergiu Radu.

În vara lui 2007, Burcă ajungea de la FC Naţional la Energie Cottbus. Numai că la scurt timp după perfectarea transferului, el a fost operat din cauza unei infecţii la peroneu, cauzată de o plăcuţă metalică ce îi fusese introdusă în picior la o intervenţie anterioară. Perioada de indisponibilitate s-a prelungit neaşteptat de mult, astfel că fostul fundaş de la Dinamo şi FC Naţional nu a jucat niciun meci pentru Cottbus în sezonul 2007/2008.

În vara lui 2008, pentru a avea meciuri în picioare, Burcă a fost împrumutat până în decembrie la Beijing Guoan, în China, iar la revenirea la Cottbus, la începutul lui 2009, a jucat în şapte meciuri din 17 rămase de disputat în campionat şi unul la barajul pentru retrogradare/promovare.

Energie Cottbus va juca în acest sezon în 2. Bundesliga, iar Burcă a ales să rămână la echipă pentru a-şi plăti datoria morală pe care spune că o are faţă de clubul la care este legitimat alături de alţi doi români, atacanţii Emil Jula şi Sergiu Radu.
Mai multe articole despre:
Energie Cottbus Ovidiu Burcă 2. Bundesliga