MENIU

Oţelul - Dorinel Munteanu are ca obiectiv calificarea în cupele europene

Foto: NewsIn

Dorinel Munteanu a susţinut, sâmbătă, prima conferinţă de presă în calitate de antrenor al formaţiei Oţelul Galaţi şi a anunţat că obiectivul său este acela de a califica echipa în cupele europene.

După prima săptămână petrecută la conducerea tehnică a formaţiei gălăţene, Munteanu s-a declarat mulţumit de lotul avut la dispoziţie şi de condiţiile pe care le-a găsit la club. "Sunt condiţii pentru performanţă, altfel nu aş fi acceptat să vin aici. Ca obiectiv pentru sezonul viitor, sperăm la un loc de cupă europeană. Nu aş fi semnat cu o echipă care se mulţumea doar să se salveze de la retrogradare. Mi-ar plăcea să realizez o surpriză plăcută alături de Oţelul, după modelul celor de la Unirea Urziceni, care au câştigat titlul cu mulţi jucători daţi afară de la alte formaţii", a afirmat fostul tehnician al Stelei şi al lui FC Vaslui.

Munteanu a negat că i-ar fi dorit la Oţelul pe Florin Lovin şi Mihăiţă Pleşan, ambii puşi de Steaua pe lista de transferuri, şi a exclus posibilitatea de a reveni pe teren. "Totuşi, aş vrea să-mi organizez un meci de retragere din echipa naţională", a precizat Dorinel Munteanu, care îl va avea secund la Oţelul pe Ion Balaur, în timp ce Tudorel Călugăru se va ocupa de pregătirea portarilor.

Tehnicianul grupării gălăţene a vorbit şi despre cazurile foştilor internaţionali români, printre care şi Gică Popescu, bănuiţi că ar fi colaborat cu Securitatea. "Deşi am evoluat pentru Scorniceşti, am stat mereu departe de astfel de lucruri. Ce li se întâmplă acum lui Gică Popescu, Boloni sau Cămătaru este o vânătoare de vrăjitoare, care are scopul precis de a distrage atenţia de la alte probleme ale sportului românesc", a comentat Munteanu.

Oţelul l-a luat pe Siminic, de la FC Timişoara

În cadrul conferinţei de presă de sâmbătă, directorul general Marius Stan a anunţat şi ultimul transfer realizat de Oţelul: fundaşul Gabriel Siminic, adus de la FC Timişoara pentru 30.000 de euro. "Aveam nevoie de un apărător de bandă stânga, iar acum lotul este conturat. Probabil nu va mai veni nimeni până la începutul campionatului", a spus Stan.

Oţelul pleacă, duminică, în Austria, unde are loc un stagiu de pregătire în cadrul căruia are programate cinci partide amicale. Primul meci de verificare este programat luni, cu GKS Gornik Lezna, din liga secundă poloneză. Marţi, 14 iulie, Oţelul va întâlni pe Lombard Papa (Ungaria), iar pe 22 iulie pe Minyor Pernik (Bulgaria). Celelalte două meciuri vor fi perfectate de oficialii gălăţeni după sosirea în Austria.