MENIU

Orașul Sibiu, tot mai aproape de carantină! Rată RECORD de infectare cu noul coronavirus - 11,18 la mia de locuitori

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJUSU) Sibiu se va reuni din nou joi pentru a analiza carantinarea municipiului, după ce cu o zi în urmă rata de infectare depășise deja 11 la mia de locuitori, relatează realitateadesibiu.net. Direcția Județeană de Sănătate Publică a propus carantinarea Sibiului și a altor trei localități.

 

Comitetul s-a reunit, miercuri seară, pentru a analiza situaţia epidemiologică din judeţ, după ce incidenţa cumulată a cazurilor înrgistrate în ultimele 14 zile a ajuns la 7,19 cazuri la mia de locitori.

DSP Sibiu a propus carantinarea municipiului Sibiu şi a comunei Şelimbăr, care este chiar lângă oraș, precum și a orașelor Tălmaciu şi Cisnădie, a transmis miercuri și Prefectura Sibiu, după ședință.

După ce inițial s-a propus o nouă ședință pentru ziua de vineri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Mircea Crețu a decis ca întrunirea să aibă loc joi, 12 noiembrie, potrivit Ora de Sibiu. Acesta ar urma să propună carantinarea municipiului Sibiu, după ce a înregistrat miercuri o rată de infectare de 11,18 la mia de locuitori, iar județul, pentru a treia zi consecutiv se află în topul județelor din țară, cu o rată de 7,19 la mia de locuitori. În ultimele două săptămâni au fost înregistrate aproape 2.000 de cazuri - 1.915. În judeţul Sibiu, de la debutul pandemiei, s-au înregistrat 8.686 cazuri de coronavirus, ultimele 362 în 24 de ore, până miercuri, 11 noiembrie.

Potrivit anunțului Prefecturii Sibiu, se convenise ca în cursul zilei de vineri, 13 noiembrie, să aibă loc o nouă şedinţă a CJSU, „în cadrul căreia se va analiza situaţia epidemiologică şi conform art. 12 din Legea 136/2020 se va lua hotărârea de carantină zonală în baza propunerilor Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, avizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Toate aceste se vor face în prezenţa comandatului acţiunii, domnul secretar de stat Raed Arafat”.

Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, se află în concediu medical, fiind bolnav de COVID-19. El a fost diagnosticat pozitiv pe 2 noiembrie. În această perioadă, ședințele comitetului de urgență au fost conduse de subprefectul Rareş Macrea. Acesta a admis miercuri seara că se ia în calcul carantinarea municipiului Sibiu, potrivit Agerpres.