MENIU

Oraşul Gdansk, din Polonia, a fost inundat în urma unei ploi torenţiale de doar 15 minute

Foto: RTV
Toate străzile s-au transformat în adevărate râuri

O rupere de nori a lăsat sub ape oraşul Gdansk, din nordul Poloniei. În doar 15 minute, din cer a căzut atâta ploaie cât ar fi trebuit să cadă într-o lună.

Oraşul a fost paralizat. Toate străzile s-au transformat în adevărate râuri, pe care doar camioanele de mare tonaj au mai putut înainta. Maşinile mici au fost măturate de puhoaie.

În unele zone din oraş nivelul apei a depăşit o jumătate de metru. Serviciul de urgenţă a fost luat cu asalt de oamenii rămaşi blocaţi sau care s-au trezit dintr-o dată că apa le năvăleşte în case.

Meteorologii au avertizat că ploile vor continua să cadă în nordul Poloniei.

Fenomene extreme şi în Spania, unde în mai multe regiuni au fost instituite avertizările cod galben şi cod portocaliu. Valul de căldură a adus temperaturi de până la 40 de grade Celsius, iar specialiştii se aşteaptă la furtuni violente.

Nici Franţa sau Marea Britanie nu au scăpat de temperaturile extreme. Fântânile au devenit adevărate oaze, în oraşe precum Paris sau Londra, unde s-au înregistrat până la 31 de grade Celsius. Nu s-au înregistrat, cel puţin deocamdată, decese cauzate de vreme. 

Mai multe articole despre:
Polonia ploaie torenţială rupere de nori Gdansk