MENIU

Opriş: Am adus dovezi că STS nu a fost folosit în alegeri

Marcel Opriş

Marcel Opriş s-a prezentat în faţa Comisiei de la Palatul Parlamentului în calitate de \"musafir\". În aceeaşi calitate, a tras şi concluziile şedinţei de joi: STS nu a fost implicat în niciun fel în operaţiuni de fraudare a alegerilor prezidenţiale.

\"Este exclusă orice fel de implicare a STS în operaţiuni de genul acesta. Serviciul a executat numai misiunile atribuite prin cadrul legal stabilit pentru procesele legale. Exclus să fi fost aşa ceva\", a declarat Opriş, la finalul audierilor.

Potrivit şefului STS, dovezile prezentate, joi, în faţa comisiei, reprezintă documentele oficiale prin care Serviciul a primit misiuni şi au fost aprobate misiuni pentru procesul electoral.

Întrebat dacă sms-urile nu puteau fi oprite odată ce s-a constatat trimiterea acestora, Opriş a replicat: \"Nu sunt telefoanele mele. Sunt telefoane care sunt în proprietatea STS şi care au fost alocate preşediţilor secţiilor de votare.  Primul val cine să-l oprească? Trebuia să ne sesizeze ei asemenea sms-uri. Dar din serverele pe care le foloseşte STS-ul nu au fost iniţiate asemenea mesaje.\"

\"A fost o asemenea sesizare la Călăraşi, dar că au fost trimise sms-uri pe telefoanele lor personale şi, ulterior, şi pe telefoanele alocate de noi\", a explicat Opriş.

\"Comisia a luat act de tot ceea ce înseamnă implicarea STS-ului în acest gen de acţiuni de la începuturile lor, din noiembrie 2007\", a completat Opriş.

Mai mult, spune şeful Serviciului, \"tot ce a făcut STS este făcut pe baza unor protocoale şi unor misiuni agreate cu toţi înainte, potrivit legii atribuţiunii în procesul electoral. Procesarea datelor s-a făcut pe infrastructură puternică, dar există posibilitatea de a organiza nenumărate infrastructuri de asemenea fel, cu două condiţii: să ai colaboratori profesionişti şi să ai bani\".

Întrebat cine este vinonat pentru sms-urile trimise, Opriş a replicat, sec:  \"Dar ce, este o vinovăţie? Niciun angajat al STS nu a iniţiat aceste sms-uri. Această problemă este închisă definitiv.\"

\"Sunt musafir la această comisie\", a încheiat Opriş.

Mai multe articole despre:
alegeri fraudă Traian Băsescu sms STS Marcel Opriş