MENIU

Oprescu vrea încă nouă blocuri turn în Capitală

Foto: News In

Capitala va fi plină de blocuri turn în cazul în care consilierii generali vor vota nu mai puţin de nouă Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) ce permit construirea de clădiri cu înălţimea între 53,5 şi 155 de metri, majoritatea acestora având aprobarea arhitecţilor numiţi de edilul-şef Sorin Oprescu.

Cea mai înaltă clădire, cu 34 de etaje şi 155 de metri înălţime, ar urma să apară pe malul Dâmboviţei, în cadrul proiectului Dâmboviţa Center. Proiectul a fost deja aprobat de comisia de urbanism a Capitalei, ai cărei membri au fost numiţi de primarul general Sorin Oprescu.

Un alt bloc turn, înalt de 140 metri, ar putea fi construit pe Şoseaua Petricani din sectorul 2, iar unul de 120 metri - pe Bulevardul Poligrafiei din sectorul 1. Cele două proiecte au avizul fostei comisii de urbanism a Capitalei, care funcţiona în mandatul lui Adriean Videanu. Aceeaşi comisie a avizat o clădire de 120 metri pe strada Nuţu Ion din sectorul 5.

În plus, comisia de urbanism a lui Oprescu a reaprobat un aviz al fostei comisii, în baza căruia, pe strada Samuil Vulcan din sectorul 5, va apărea un turn de 105 metri. Tot comisia numită de Sorin Oprescu a dat aviz pentru două planuri urbanistice zonale ce permit construirea de clădiri înalte de 90 metri în sectorul 6, pe Bulevardul Timişoara, şi în sectorul 4, pe Şoseaua Olteniţei.

Clădiri ceva mai mici, de 60 metri (pe Şoseaua Colentina) şi 53,5 metri (pe Şoseaua Iancului) au primit avizul de la aceeaşi comisie de urbanism.
Mai multe articole despre:
comisie clădiri Sorin Oprescu Bucureşti urbanism PUZ