MENIU

Oprescu: Străzile din jurul BNR vor fi reabilitate până în septembrie

Foto: RTV

Lucrările la străzile Corada, Lipscani, Doamnei şi Smârdan, din perimetrul Băncii Naţionale, vor fi terminate în luna septembrie a declarat primarul Capitalei Sorin Oprescu, la Realitatea TV.

Cele patru străzi vor fi refăcute în întregime, iar clădirile spălate, până la mijlocul lunii septembrie, când are loc aniversarea de 550 de ani a Bucureştiului, susţine Oprescu.

Sorin Oprescu neagă că Primăria Capitalei ar fi aprobat constuirea teraselor din centrul vechi al oraşului. "S-au întins şi terase care nici nu ştiu cum au apărut acolo, cine le-a dat aprobare. (...) Dacă îmi arătaţi o aprobare dată de Primăria Generală o mănânc eu", a spus primarul general.

El a reiterat totodată că încearcă să rezilieze contractul încheiat cu firma spaniolă pentru lucrările din centrul istoric şi să continue cu mai mulţi antreprenori. "Rezilierea după condiţiile care au fost puse acum patru ani sunt umilitoare", a explicat Oprescu.

"E o rană şi pentru mine, nu numai pentru ceilalţi bucureşteni", a mai spus primarul, dând asigurări că situaţia va fi rezolvată. 

Lucrările din centrul istoric sunt oprite de aproape un an.