MENIU

Oprah, Brad Pitt, Soros şi Bill Gates au vizitat Casa Albă de când Obama este preşedinte

Foto: .learnnc.org

Casa Albă a publicat, vineri, o listă cu persoanele care au venit la Casa Albă de când Barack Obama a preluat funcţia în ianuarie, printre care lobbyşti, oameni de afaceri, activişti şi celebrităţi.

Până acum, nicio administraţie americană nu a făcut publică o astfel de listă, chiar dacă informaţiile sunt deocamdată incomplete. Doar 110 nume - şi 481 vizite - din sutele de mii de persoane care au vizitat Casa Albă au fost făcute publice. Ca şi administraţia Bush, Obama spune că publicarea unor astfel de informaţii nu este impusă de lege.

Printre numele anunţate, vineri, figurează oameni de afaceri şi lobbyşti, care au mult de câştigat sau de pierdut de pe urma politicilor lui Obama. Printre ei figurează Bill Gates, fostul preşedinte AIG Maurice Greenberg, directorul Exxon Mobile Rex Tillerson, directorul Chevron David O'Reilly, directorul Bank of America, al Morgan Stanley sau Goldman Sachs, precum şi liderul unui mare sindicat (22 de vizite).

De asemenea, au venit militanţi şi lideri ai unor organizaţii nonprofit, printre care preşedintele Organizaţiei naţionale a femeilor sau preşedintele Fundaţiei Robert Wood, precum şi omul de afaceri şi donatorul, George Soros.

Printre celebrităţile, care au venit la Casa Albă se numără Oprah Winfrey, Brad Pitt, George Clooney, Denzel Washington, tenismena Serena Williams sau jurnalistul Paul Krugman, câştigător al premiului Nobel pentru economie.