MENIU

Opoziţia moldoveană spune că renumărarea voturilor a fost o procedură inutilă şi o risipă de bani

Foto: emaramures.ro

Opoziţia din Republica Moldova consideră că renumărarea voturilor iniţiată de comunişti a fost o procedură inutilă şi o risipă de bani, care nu avea cum să scoată la iveală fraudarea alegerilor. Opinia este împărtăşită de cele trei partide de opoziţie care au trecut pragul electoral la alegerile din 5 aprilie - Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat din Moldova şi Alianţa Moldova Noastră.

"Sigur că noi avem mai multe date legate de procesul de fraudare a alegerilor. Acum, juriştii noştri lucrează şi probabil chiar mâine vor depune actele, sesizările necesare atât la Curtea Constituţională, cât şi la Curtea de Apel Chişinău. Eu nu cred că acum este cazul să venim cu cifre, dar pot să vă spun cu certitudine că este vorba de un proces de fraudare în masă", a spus vicepreşedintele Partidului Democrat din Moldova, Alexandru Tănase.

Chiar dacă susţin că ar deţine probe suficiente privind fraudarea alegerilor, cele trei partide din opoziţie îşi leagă slabe speranţe de o posibilă invalidare a scrutinului de către Curtea Costituţională, pe care o bănuiesc de complicitate cu puterea. Dacă rezultatele alegerilor vor fi totuşi validate de înalta instanţă, opoziţia ar mai avea la îndemână o soluţie - să boicoteze alegerea şefului statului în Legislativ, pentru a provoca un scrutin parlamentar anticipat, a declarat vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă.