MENIU

Operaţiile programate la clinica de chirurgie de la Spitalul Judeţean din Cluj-Napoca au fost anulate

Foto: RTV

Situaţie fără precedent la Spitalul Judeţean din Cluj-Napoca. Toate operaţiile programate la clinica de chirurgie numărul unu au fost anulate din cauză că în secţie nu mai există soluţii perfuzabile.

Medicii au decis dimineaţă să păstreze puţinul ser fiziologic pentru cazurile urgente. Celelalte intervenţii au fost reprogramate.

''La Chirurgie I s-a amânat programul opeaţiilor pentru pacienţii cronici, deci bolnavii programaţi să fie operaţi în cursul zilei de astăzi au fost amânaţi până la livrarea comenzii noastre de soluţie perfuzabilă'', a declarat Cristian Ciortea, director Spitalul Judeţean Cluj. 

Aceasta nu a fost însă prima dată când operaţiile au fost amânate. 

''S-a întâmplat nu astăzi prima dată să se renunţe la programul operator. S-a întâmplat şi săptămâna trecută, joi, tot din cauza lipsei serului fiziologic'', a precizat Ovidiu Bârlean, lider sindical Spitalul Judeţean.

Conducerea instituţiei spune că nu are bani să asigure stocuri mari de materiale sanitare. Fondurile alocate Spitalului Judeţean Cluj-Napoca s-au epuizat, iar unitatea a acumulat datorii către furnizori.

Casa Judeţeană de Asigurări a primit 75 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielor, bani care vor fi distribuiţi spitalelor. 

   

Clinica nu a mai primit soluţii din cauza datoriilor către furnizor care se ridică la 14,5 milioane de lei. 

Mai multe articole despre:
spital Cluj-Napoca datorii chirurgie furnizor