MENIU

ONLINE DIN PUŞCĂRIE: Ce a postat un deţinut pe internet

ONLINE DIN PUŞCĂRIE
<p>Online din puşcărie</p>

Deţinuţii continuă să introducă telefoane mobile în penitenciare. Cel mai recent exemplu vine de la Arad, unde un condamnat a postat pe o reţea de socializare mai multe fotografii din celula în care este încarcerat. Conducerea Penitenciarului Arad a deschis o anchetă, ca urmare a sesizării făcute de postul nostru de televiziune. Rezultate au arătat că deţinutul avea un telefon mobil care îi permitea să se conecteze la internet.

Deţinutul a postat pe o reţea de socializare mai multe fotografii în care îşi etala condiţia fizică. Din imagini se poate observa foarte clar că fotografiile au fost făcute într-una din celulele de la penitenciarul Arad.

"La nivelul Penitenciarului Arad, a fost demarată o anchetă internă ce a urmărit identificarea persoanei condamnate şi efectuarea de percheziţii la camera de deţinere unde aceasta este cazată. În urma acestei acţiuni, a fost descoperit, ridicat şi confiscat un telefon mobil", se arată într-un comunicat al penitenciarului.

De pe reţeaua de socializare aflăm că pe deţinut îl cheamă Sebastian Hîrtie şi spune despre el că a făcut facultatea de Drept. Tânărul se va alege acum cu sancţiuni din partea conducerii penitenciarului.

"Au fost dispuse următoarele măsuri: sancţionarea disciplinară a persoanei implicate, sesizarea comisiei de individualizare în vederea schimbării regimului de executare şi sesizarea organelor de urmărire penală", se mai arată în comunicatul de presă transmis de penitenciar.

Acesta nu este primul deţinut care a pus pe internet poze din celulă. Fraţii Cămătaru şi interlopul Sandu Geamănu au fost în mijlocul unui scandal asemănător. La sfârşitul anului trecut a intrat în vigoare o lege care permite bruierea telefoanelor mobile, dar se pare că sistemul penitenciar nu este nici acum pregătit.

Mai multe articole despre:
online puşcărie deţinut Facebook