MENIU

ONG-urile din mass-media din România şi Republica Moldova protestează faţă de situaţia din Republica Moldova

Document de protest faţă de situaţia din Moldova
Foto: amn.ro

Organizaţiile neguvernamentale din domeniul mass-media îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu degradarea în ultimele zile a situaţiei presei din Republica Moldova şi îngrădirea accesului la informaţiile de interes public, protestând împotriva cazurilor de abuz împotriva jurnaliştilor.

În documentul redactat de către ONG-uri, se aduce la cunoştinţă mai multe abuzuri faţă de jurnaliştii din Republica Moldova.

"Astfel, în seara zilei de miercuri, 8 aprilie, câţiva reporteri ai săptămânalului de investigaţii „Ziarul de Gardă” au fost bruscaţi de reprezentanţi ai forţelor de ordine care au refuzat să se legitimeze. Jurnaliştilor le-au fost răsucite mâinile, fiind ameninţaţi că li se vor distruge camerele de fotografiat. În aceeaşi zi, Oleg Brega, cameramanul postului de televiziune pe Internet „Jurnal TV”, aflat în exerciţiul funcţiunii, a fost bătut de câteva persoane în civil, care i-au sechestrate două camere de filmat. Redacţia „Ziarul de gardă” şi administraţia „Jurnal TV” dispun de probe care ar putea ajuta în identificarea făptaşilor şi sunt dispuşi să le pună la dispoziţia organelor de drept", se arată în document. Citeşte aici documentul complet

Mai multe articole despre:
presă jurnalişti Republica Moldova mass media abuz