MENIU

Omul de afaceri Gigi Becali a cerut înregistrarea şedinţei de judecată de joi

Omul de afaceri Gigi Becali a fost adus la Judecătoria Sectorului 1 pentru audieri
Foto: NewsIn

Gigi Becali a fost adus la Judecătoria Sectorului 1 unde s-au judecat cererile de eliberare sub control judiciar depuse miercuri, de către avocaţi. Iniţial, cele două cereri ar fi trebuit să se ia in discuţie pe 21 aprilie, însă avocaţii au reuşit să obţină un termen mai rapid.

Dosarul a fost repartizat aleatoriu la acelaşi magistrat care a judecat cererea de revocare a arestării finanţatorului Stelei respinsă marţi.

Avocaţii lui Gigi Becali au înregistrat, miercuri, la Judecătoria Sectorului 1, două cereri de eliberare provizorie sub control judiciar, ambele având acelaşi conţinut şi având termen pentru data de 21 aprilie, unul din motivele invocate pentru eliberare fiind că Becali este preşedinte la Steaua.

Primul dosar studiat de NewsIn este format dintr-o cerere semnată de avocatul Cezar Bivolaru şi de Gigi Becali. Patronul clubului Steaua arată, prin cererea depusă la Judecătoria Sectorului 1, că desfăşurarea urmăririi penale cu el aflat în stare de libertate nu ar fi împiedicată, "în condiţiile în care sunt o persoană publică, sunt preşedinte de partid, sunt preşedintele clubului Steaua sunt căsătorit şi am trei copii minori în întreţinere".

"Nu există în dosarul de urmărire penală date din care să rezulte că prin lăsarea mea în libertate aş putea săvârşi noi infracţiuni sau că voi încerca să zădărnicesc aflarea adevărului prin influenţarea unor părţi, martori, experţi sau prin distrugerea unor mijloace de probă", arată Becali prin avocaţii săi, în cererea de eliberare provizorie sub control judiciar.

Avocatul Cezar Bivolaru mai susţine că simplele referiri la natura faptei nu reprezintă dovada reală a pericolului pentru ordinea publică.

"Se poate constata că nu se impune privarea de libertate a lui Becali George în acest moment procesual întrucât nu este în interesul desfăşurării în mod corespunzător al procesului penal, neexistând un interes public real pentru luarea măsurii preventive şi nici indicii certe că ordinea publică este efectiv ameninţată prin punerea în libertate a inculpatului", arată avocatul Cezar Bivolaru.

A doua cerere de eliberare provizorie sub control judiciar are acelaşi conţinut, în aceasta din urmă apărând în plus doar numele lui Gheorghiţă Mateuţ ca al doilea avocat ales al lui Becali.