MENIU

OMS anunţă un nou bilanţ de aproape 2.100 de cazuri de gripă porcină, dintre care 44 mortale

Foto: emaramures.ro

Aproape 2.100 de persoane au fost contaminate cu virusul gripei porcine în toată lumea, iar 44 de cazuri s-au soldat cu decesul pacienţilor, arată Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-un nou bilanţ dat publicităţii joi după-amiază, transmite AFP.

Potrivit OMS, numărul cazurilor confirmate de infectare cu virusul H1N1 a ajuns la 1.112 în Mexic, unde 42 de persoane au murit. În Statele Unite, bilanţul rămâne neschimbat, cu 642 de cazuri de contaminare şi două decese.

Celelalte ţări unde au fost confirmate cazuri de infectare sunt: Canada, cu 201 cazuri, Spania, cu 73 de cazuri, Marea Britanie cu 28, Germania cu nouă, Noua Zeelandă, Italia şi Franţa cu câte cinci cazuri, Israelul cu patru cazuri, Salvador şi Coreea de Sud cu câte două cazuri şi Austria, Danemarca, Olanda, Portugalia, Elveţia, Hong Kong, Costa Rica, Irlanda, Columbia, Guatemala şi Suedia, cu câte un caz.Bilanţul precedent, dat publicităţii miercuri seara la Geneva, preciza că 1.893 de cazuri au fost confirmate în 23 de ţări, dintre care 29 mortale în Mexic.

Bilanţurile OMS sunt adeseori inferioare celor comunicate de ţările vizate, din cauza procedurilor de verificare efectuate de organizaţie după anunţurile făcute de guverne.

Mai multe articole despre:
bolnavi OMS decese cazuri gripă porcină