MENIU

Oltean: PD-L nu trebuie să convingă PSD să accepte sistemul unicameral, ci poporul să iasă la vot

Foto: NewsIn

Vicepreşedintele PD-L, deputatul Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că partidul său nu trebuie să convingă PSD să voteze în favoarea sistemului unicameral, ci electoratul este cel care trebuie convins să iasă la vot.

"Noi nu trebuie să convingem PSD să voteze. Trebuie să convingem poporul să iasă la vot şi să voteze pentru un parlament unicameral. Dacă poporul se pronunţă, nicio forţă politică dion România nu va putea să se opună", a declarat Ioan Oltean. Liderul PD-L a spus că, în opinia sa, Mircea Geoană a avut, joi, o ieşire lipsită de tact.

"Este extrem de nepotrivit ca un lider politic şi un candidat la preşedinţie să iasă cu o asemenea poziţie, ştiind că majoritatea populaţiei este în favoarea unui vot unicameral. După ce se va aşeza mai bine pe documente, îşi va revizui atitudinea şi PSD va subscrie unui asemenea demers politic fiindcă voinţa poporului contează", a declarat Oltean.

Întrebat dacă ar fi vreun candidat avantajat de organizarea referendumului în aceeaşi zi cu scrutinul prezidenţial, Oltean a spus că toţi ar fi în avantaj.

"Toţi candidaţii sunt avantajaţi pentru că este un motiv în plus ca oamenii să iasă la vot. Eu cred că o prezenţă masivă la vot e în beneficiul oricărui candidat al Preşedinţia României. Cu cât sunt mai mulţi, cu atât şanele lor sunt mai mari, a ficăruia care au şanse reale", a declarat Oltean. În ceea ce priveşte ultimul sondaj care îl poziţionează pe Mircea Geoană pe locul trei în ierarhia favoriţilor al Cotroceni, Oltean a spus că nu crede în veridicitatea sondajului respectiv.

"Eu nu cred în sondajul care îl scoate pe Mircea Geoană pe locul III. PSD e o forţă incontestabil superioară PNL şi nu va putea niciodată Crin Antonescu să aibă mai multe voturi ca Mircea Geoană. Este un sondaj de opinie care nu reflectă realitatea, în opinia mea", a declarat Oltean.

Oltean a mai apreciat că, prin demersul făcut pentru schimbarea sistemului parlamentar, Traian Băsescu a dovedit că este preşedintele României, nu al unor grupuri de interese.