MENIU

Oltchim e la un punct de calificarea din grupele Ligii Campionilor

Foto: NewsIn

Handbalistele vâlcence merg ceas în Liga Campionilor. Ele au învins cu 26-22 formaţia maghiară Gyor, finalista ultimei ediţii a competiţiei şi sunt lidere detaşate în Grupa C, cu 6 puncte după 3 partide.

Trei victorii din tot atâtea meciuri pentru handbalistele antrenate de Radu Voina, în grupele Ligii Campionilor. Anul trecut, ele s-au oprit în semifinalele competiţiei, ţinta pentru sezonul în curs este atingerea finalei, mai ales că vâlcencele au învins adversare foarte puternice.

Fetele de la Oltchim au început bine meciul cu rivalele de la Gyor, dar concentrarea le-a scăzut pe finalul primei reprize şi handbalistele din Ungaria au trecut în frunte. Deşi erau conduse cu 13-11 cu doar un minut înainte de final, elevele lui Radu Voina n-au renunţat şi au egalat după două contratacuri consecutive de toată frumuseţea.

La reluare, aproape acelaşi scenariu. Oltchim a început bine, a trecut în avantaj, dar handbalistele maghiare au revenit încet încet şi au egalat scorul. Vâlcencele au tras mai tare pe final şi s-au distanţat prin golurile Adei Nechita, Narcisei Lecuşanu şi prin reuşita din ultimele secunde care a dezlănţuit bucuria fetelor de la Oltchim.

În celălalt meci al grupei B, Zvezda Zvenigorod a remizat pe teren propriu cu Itxako, scor 25-25. După primele trei jocuri, clasamentul arată astfel: 1. Oltchim 6p, 2. Zvezda 3p, 3. Gyor 2p, 4. Itxako 1p.