MENIU

Ofiţerul de poliţie din Călăraşi care lua mită de la şoferi a fost trimis în judecată

Foto: agenda.ro

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe ofiţerul de poliţie Adrian Ivaşcu de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Călăraşi, acuzat că a primit mită de mai multe ori de la şoferi care încălcau regulile de circulaţie, se arată într-un comunicat al DNA.

Ofiţerul de poliţie a întocmit două procese verbale de amendă în care a consemnat, în fals, că doi dintre şoferii auto opriţi pentru depăşirea vitezei legale au făcut alte fapte, prevăzute cu amenzi mai mici.

Pe 12 iunie, ofiţerul a primit 1.450 lei de la trei şoferi, pentru a nu îi amenda din cauză că au depăşit viteza legală, se mai arată în comunicatul DNA.

Conform rechizitoriului, în aceeaşi zi, Adrian Ivaşcu a fost prins în flagrant de procurori după ce a primit suma de 600 de lei de la unul dintre şoferi.

De asemenea, procurorii au stabilit  că ofiţerul de poliţie nu a luat măsurile legale faţă de o persoană cercetată pentru furt, deşi cunoştea acest lucru din 5 aprilie 2009, spun procurorii.

Adrian Ivaşcu a fost reţinut, pe 13 iunie, de procurori pentru 24 de ore, iar la aceeaşi dată, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru de 29 de zile.     

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

Citeşte şi Un comisar de poliţie din Călăraşi, arestat preventiv pentru laure de mită

Mai multe articole despre:
Călăraşi comisar luare de mită