MENIU

OFICIAL / CFR-istul Alvaro Pereira, transferat de Porto în schimbul a 4 milioane de euro

Foto: NewsIn

Alvaro Pereira a fost transferat de FC Porto, informează presa din Portugalia. Jucătorul CFR-ului a ajuns la campioana Portugaliei, deşi gruparea din Gruia a purtat negocieri intense pentru transfer cu cei de la Benfica. Transferul uruguayanului pe Da Luz a căzut, din cauza pretenţiilor financiare prea ridicate ale CFR-ului, dar pe fir a intrat Porto.

Conform celor de la A Bola, CFR şi Porto au ajuns miercuri noapte la un acord pentru transferul lui Pereira, în schimbul a 4 milioane de euro, care urmează să fie plătiţi în două tranşe.

CFR Cluj era de acord ca fundaşul uruguayan să se transfere la Benfica, însă tranzacţia a fost îngreunată din cauză că gruparea lusitană a întârziat să prezinte garanţiile bancare solicitate de ardeleană. Astfel, s-a ajuns ca gruparea clujeană să îl cedeze pe Pereira la FC Porto, rivală a celor de la Benfica, club cu care ardelenii sunt "înfrăţiţi" încă din 2007.

Presa din Portugalia mai anunţă că jucătorul va semna un contract valabil pentru următorii cinci ani, până la 30 iunie 2014, iar clauza de reziliere este de 20 de milioane de euro. Joi după amiază, transferul a fost confirmat şi de site-ul oficial al lui Porto.

Alvaro Pereira a fost cel mai scump transfer perfectat de CFR Cluj. Vara trecută, gruparea din Gruia a plătit 2,5 milioane de euro pentru transferul uruguayanului de la Argentinos Juniors.

În Liga I, Pereira a jucat 29 de meciuri şi a marcat un gol, în timp ce în grupele Ligii Campionilor uruguayanul a fost integralist în toate cele şase meciuri.

La FC Porto, Pereira va fi coechipier cu fostul fundaş rapidist Cristian Săpunaru.

FC Porto a devenit în acest sezon campioană a Portugaliei, pentru a 24-a oară în istorie şi pentru a patra oară consecutiv, şi va evolua în grupele Ligii Campionilor.

Mai multe articole despre:
CFR Cluj transfer FC Porto Alvaro Pereira