MENIU

Ochelarii cu movie player, televizoarele 3D şi ceasurile cu telefon integrat sunt gadgeturile must have ale anului 2009 - GALERIE FOTO

Foto: dailymail.co.uk
Foto: dailymail.co.uk
Foto: dailymail.co.uk
Foto: dailymail.co.uk

Televizoarele 3D, ochelarii cu movie player şi ceasurile de mână care funcţionează şi ca telefoane mobile, au fost declarate gadgeturile must have ale noului an. Noile produse au fost prezentate în cadrul Consumer Electronics Show din Las Vegas, eveniment în cadrul căreia cele mai mari nume din domeniul tehnologiei au expus produse de ultimă generaţie.

Sony şi Panasonic s-au prezentat la eveniment cu televizoare tridimensionale care fac ca imaginea ''să iasă'' din ecran. 

Ecranele acestor televizoare arată de fapt două imagini, una pentru ochiul stâng şi cealaltă pentru ochiul drept. În momentul în care telespectatorii îşi pun ochelarii 3D, imaginile se unesc şi spar să iasă din ecran direct în cameră.

Primele astfel de televizoare vor fi puse în vânzare în câteva luni. Câţiva mari regizori de la Hollywodd, printre care şi James Cameron a anunţat deja că va lansa următoarea sa producţie în format 3D. Companiile specializate în filme de animaţie, precum Pixar, care a realizat deja celebrele Toy Story şi Wall-E, au anunţat de asemenea producţii 3D.

Directorul Sony, Howard Stringer a anunţat că firma pe care o conduce a creat deja un televizor 3D prototip, însă primele astfel de produse destinate largului consum vor ajunge pe piaţă în următoarele luni.

Tot în cadrul evenimentului din Las Vegas, Stringer a prezentat şi cei mai revoluţionari ochelari: cei cu movie player integrat. Noul gadget a fost prezentat cu ajutorul actorului Tom Hanks. Dublu câştigător al premiului Oscar, actorul american a demonstrat cum poţi viziona un film, pur şi simplu purtând o pereche de ochelari. 

Ochelarii permit celor care îi poartă să observe tot ceea ce se întâmplă în jurul lor. În tot acest timp ei pot viziona însă şi un film prin intermediul unui mini ecran instalat în colţul de jos al lentilelor. 

Una dintre cele mai revoluţionare produse prezentate de Sony a fost un ecran OLED color flexibil. Ecranul instalat pe o foiţă de plastic, poate fi îndoit, chiar şi în timpul prezentării unui film video, fără ca imaginile să fie afectate.

În cadrul evenimentului a fost prezentată şi o versiune 3D a consolei de jocuri Playstation 3.

 

 

Mai multe articole despre:
Sony telefon ceas televizor 3d gadget