MENIU

Observatorii OSCE, arestaţi în Osetia de Sud pentru că "au trecut ilegal frontiera", au fost eliberaţi

Foto: elpais.com

Cei doi observatori OSCE reţinuţi în Osetia de Sud au fost eliberaţi, a anunţat purtătorul de cuvânt al misiunii OSCE în Georgia. "Pot confirma că s-a terminat. Observatorii revin la bază", a declarat el.

Observatori OSCE au fost reţinuţi în Osetia de Sud pentru că "au trecut ilegal frontiera", a declarat preşedintele republicii separatiste georgiene, Eduard Kokoitî.

"Observatorii OSCE au pătruns ilegal, cu maşina, dincolo de graniţa dintre Georgia şi Osetia de Sud în districtul Ţhinvali (din care face parte capitala regiunii) şi au fost reţinuţi de grănicerii din Osetia de Sud", a anunţat Kokoitî.

"Ei vor fi duşi la Ţhinvali la Ministerul Afacerilor Externe al Osetiei de Sud", a adăugat liderul separatist prorus. Apoi, observatorii vor fi trimişi în Georgia conform "procedurii în vigoare",  spus un reprezentant al Comisiei de stat pentru informaţii şi presă din Osetia de Sud, Maia Haribova.

La Tbilisi, un purtător de cuvânt al OSCE a confirmat arestarea celor doi observatori, neînarmaţi, în apropierea localităţii Nikosi, în zona de frontieră dintre Osetia de Sud şi restul Georgiei. "Suntem în negocieri cu părţile implicate, pentru a rezolva problema cât mai rapid", a subliniat el. În februarie, doi observatori OSCE  au fost reţinuţi pentru scurt timp în Osetia de Sud.