MENIU

Obama îl va întâlni pe fratele său vitreg în timpul vizitei în China

Foto: chinesebbs.lifeottawa.com

Preşedintele american Barack Obama se va întâlni cu fratele său vitreg, Mark Ndesandjo, în timpul primei sale vizite oficiale în China, a anunţat vineri o purtătoare de cuvânt a Camerei de Comerţ a SUA, citată de AFP.

Ndesandjo, care trăieşte la Shenzhen (sudul Chinei), urmează să plece vineri la Beijing, potrivit aceleiaşi surse. "Mark îşi va prezenta pentru prima dată soţia preşedintelui Obama", a spus, la Hong Kong, o purtătoare de cuvânt a Camerei de Comerţ a SUA pentru sudul Chinei.

Anterior, Ndesandjo a declarat pentru agenţia oficială China Nouă că vrea ca soţia sa, originară din provincia chineză Henan (centrul ţării), să-l întâlnească pe preşedintele american, pe care îl admiră.

"Sunt foarte fericit că vine personal să guste din cultura chineză", a spus el.

Mark Ndesandjo, care a păstrat iniţial tăcerea în legătură cu faptul că este rudă cu preşedintele american, a publicat recent o carte intitulată "De la Nairobi la Shenzhen", la un an după alegerea fratelui său vitreg la Casa Albă. În carte, el l-a descris pe tatăl său drept o persoană violentă.

Întrebat ce ar vrea să îi spună fratelui său înainte de prima vizită a acestuia în China, Mark Ndesandjo a răspuns: "Am vrea să îmi încurajez fratele, pe preşedintele Obama (...), să înţeleagă că familia este un element central în China".
Mai multe articole despre:
China întâlnire vizită oficială Barack Obama