MENIU

Obama i-a asigurat pe americani că va scoate ţara din criză

Foto: treehugger.com

A sosit timpul ca Statele Unite să iasă din criză, a declarat Barack Obama miercuri dimineaţă. Preşedintele american şi-a asigurat compatrioţii că programul administraţiei sale va scoate ţara din recesiune şi le-a cerut cetăţenilor să aibă încredere.

Potrivit unui sondaj Gallup, popularitatea lui Obama este în scădere. Faţă de acum două luni, când 68 din 100 de americani erau de acord cu politicile sale, acum, doar 63% din americani îi aprobă planurile.

Preşedintele american a declarat că are încredere în forţa economiei Statelor Unite şi a dolarului. Problema crizei va fi atacată pe toate fronturile, dar va mai trece timp până vor apărea primele rezultate, aşa că a cerut cetăţenilor să fie răbdători. Programul de relansare a sistemului financiar prin deblocarea a peste 2.000 de miliarde de dolari de la bugetul federal este vehement constestat de opoziţie.

Potrivit republicanilor, deficitul bugetar va creşte, iar contribuabilii vor avea de suferit. Obama va participa săptămâna viitoare la summitul G20 de la Londra, unde liderii statelor dezvoltate şi emergente vor căuta soluţii de ieşire din criză.

În ceea ce priveşte politica externă, liderul de la Casa Albă a declarat că susţine fără ezitarea procesul de pace în Orientul Mijlociu, menit să ducă la crearea unui stat palestinian independent, care să coexiste paşnic cu Israelul.

Mai multe articole despre:
economie SUA dolar preşedinte criză Obama relansare