MENIU

Obama e hotărât să modernizeze reţeaua electrică americană!

Foto: vanityfair.com

3,4 miliarde de dolari. Aceasta este suma pe care preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, intenţionează să o cheltuiască pentru modernizarea reţelei electrice americane.

Aparent o investiţie solidă, dar secretarul american pentru Energie, Steven Chu susţine că suma este de trei ori mai mică decât în China. Chiar şi aşa mulţi sunt împotriva proiectului. Preşedintele Barack Obama a avertizat că Statele Unite riscă să rămână în urma Chinei şi a unor ţări europene dacă Congresul nu va adopta legislaţia pentru crearea de surse de energie alternative. America este codaşă la implementarea unor legi care să limiteze emisiile de dioxid de carbon, a declarat la rândul său secretarul american pentru energie.

Hotărârea prevede reducerea cu 17% a emisiilor de gaze cu efect de seră.
Însă o serie de reprezentanţi politici din statele în care se extrage cărbunele nu sunt de acord cu propunerea administraţiei Obama din cauza costurilor economice. Obama a făcut din adoptarea acestui pachet legislative o prioritate a preşedinţiei sale şi a amintit că lupta se dă acum între cei care privesc spre viitor şi cei cărora le este frică de viitor.

Mai multe articole despre:
fonduri bani reţea modernizare electricitate Obama